torsdag 13 januari 2011

Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka.

4 portioner.

300 g pasta.
1 liter blandsvamp, ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake o dyl. eller annan god svamp.
1 vitlöksklyfta (eller två)
5 skivor lufttorkad skinka.
1 msk olivolja.
2 msk "repade" oreganoblad.
(parmesanost)
sallad.

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skölj svampen om så behövs.
Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen och halvera shiitaken.
Skala och skiva vitlöken. Skivad och krossad ger en mycket skapare smak.
Riv skinkan i mindre bitar.

Fräs svamp, vitlök och skinka i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
Blanda i oreganon.

Låt pastan rinna av och vänd ner den i svampfräset.
Servera med ex, parmesan ost och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar