lördag 8 januari 2011

Skogspanna. Härliga smaker i en stekpanna.

4 portioner.

600g fläskfile´.
2 gula lökar.
200g valfri färsk svamp
Smör
1/2 msk soja
1/2 msk koncentrerad kött och vin fond
1/2 tsk svartpeppar
4dl grädde ( mellangrädde)
2 msk lingonsylt (ej nödvändigt, men förhöjer smaken)
färsk timjan (torkad går även bra)

Skär köttet i 1cm tjocka skivor
Skala och grovhacka löken
Skär svampen i bitar
Bryn köttet i en stekpanna. Ta upp köttet
Stek svampen i pannan och koka ur ev, vätska
Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet
Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde, låt det koka i hop i 5 minuter utan lock
Rör i lingonsylten. Strö över timjan
Serveras med fördel med kokt potatis eller fullkorns ris

Som extra ögonfröjd. Toppa med lite färska lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar