lördag 8 januari 2011

Bön och Köttfärsgryta.

Bön och Köttfärsgryta.
 4 portioner.

500 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 burk kidneybönor
1/2 burk kikärtor
2 tsk oregano eller basilika
Olivolja
Salt och peppar
1 liten squash  ej nödvändigt
5 dl kokt quinoa eller bulgur ev, ris.

Koka quinoa, bulgur eller ris enligt anvisning på paketet
Skala och hacka lök och vit lök
Häll olivolja i en stekpanna och bryn lökblandningen tills de fått färg. Lägg upp på ett fat.
Bryn färsen i olivolja några minuter.
Häll av vattnet från bönorna och skölj ordentligt.
Tillsätt löken, bönor, krossade tomater och kryddor.
Låt koka i 5 minuter.
Skär eventuell squash i mindre bitar och koka med i några minuter.
Servera grytan med kokt quinoa, bulgur eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar