söndag 30 januari 2011

Thaimusslor

500 g blåmusslor (1 nät)
3 cm färsk ingefära
2 limefrukter
1 chilifrukt
2 msk socker
3 msk fisksås

Skrubba musslorna och ta bort "skägg" som kan sitta mellan skalhalvorna 
Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig då du knackar på dem

Skala ingefäran och skär i tunna strimlor
Skölj ena limen och riv skalet
Skölj chilin och hacka fint

Rör ihop chilin, saften från båda limefrukterna, sockret och fisksåsen i en skål

Hetta upp 1dl vatten i en stor kastrull eller gryta med lock
Lägg i musslorna, ingefäran och de rivna limeskalen när det stormkokar
Koka musslorna några minuter under lock, skaka kastrullen/grytan då och då
Ta genast av från värmen då alla musslor öppnat sig

Servera musslorna med såsen tillsammans med ris eller bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar