500 g blåmusslor (1 nät)
3 cm färsk ingefära
2 limefrukter
1 chilifrukt
2 msk socker
3 msk fisksås
Skrubba musslorna och ta bort "skägg" som kan sitta mellan skalhalvorna
Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig då du knackar på dem
Skala ingefäran och skär i tunna strimlor
Skölj ena limen och riv skalet
Skölj chilin och hacka fint
Rör ihop chilin, saften från båda limefrukterna, sockret och fisksåsen i en skål
Hetta upp 1dl vatten i en stor kastrull eller gryta med lock
Lägg i musslorna, ingefäran och de rivna limeskalen när det stormkokar
Koka musslorna några minuter under lock, skaka kastrullen/grytan då och då
Ta genast av från värmen då alla musslor öppnat sig
Servera musslorna med såsen tillsammans med ris eller bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar