söndag 30 januari 2011

Kotlett/kycklingbröst med ost & paprikafyllning.

Denna maträtt går utmärkt att göra på både kotletter eller kyckling.
Grädden och den egentillverkade såsen/skyn går utmärkt att ersätta med någon passande påssås.

Paprikan går utmärkt att skälv  ta bitar (röd) färsk paprika och steka den i en panna tills de blir lagom mjuka, låt dem sedan svalna, och en underbar sötma ger sig till känna.

4 portioner.

4 kotletter eller kycklingbröst.
100 g fetaost
4 bitar inlagd konserverad paprika
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl sky
2 dl grädde eller mjölk (gärna röd)
2 msk vetemjöl
½ msk soja
kokt potatis/ris
kokta gröna bönor eller annat passande gott
sesamfrön

Fyll en ficka i kotletten eller kycklingen, med ost och paprika. Fäst eventuellt med en tandpetare.

Bryn kotletterna/kycklingen i smör på båda sidorna. Krydda. Häll lite vatten i stekpannan och efterstek ca 5 minuter så de blir genomstekta. Kycklingen något längre stektid, prova med en sticka så köttsaften är ofärgad.

Vid användande av påssås, hoppa över denna del.
Sila skyn och häll den i en kastrull med grädde och mjöl.
Koka upp såsen under omrörning och sjud sedan såsen i ung 5 minuter.
Tillsätt soja och krydda. 

Servera rätten med kokt potatis/ris sås på skyn eller påssås (ev brunsås) och kokta gröna bönor eller passande typ sallad.
Strö över sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar