torsdag 20 januari 2011

Spagetti / pasta i tomatsås.

4 portioner

400 g bucatini eller spagetti/pasta.
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chili frukt (ex spansk peppar)
1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar hela tomater (á 400g )
2 dl riven ost, gärna parmansan.
flingsalt/vanligt salt, nymalen svartpeppar

Skär pancetta eller baconet strimlor/tärningar.
Skala och finhacka löken.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna, gärna en med höga kanter, i ca 2 minuter, under omrörning.
Ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg.
Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare ca 2 minuter. 

Blanda tomaterna i lökfräset.
dela dem i mindre bitar med en slev, eller dylikt.
Låt småkoka i 6-7 minuter.
Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt.

Låt pastan rinna av när den nästan är klar.
Häll den i stekpannan och låt den koka ytterligare 1 minut under omrörning
så att all pasta täcks av såsen.
Strö över flingsalt och nymalen peppar.
Servera med riven parmensan eller annan passande ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar