onsdag 14 december 2011

Pepprade räkor

24 Tapas.

500g räkor med skal
ca 1dl olivolja
1 tsk sambal oelek
(½tsk riven ingefära)
2 tsk soja (japansk/äkta soja)
2 tsk tomatperé
4 vitlöksklyftor
ca ½ tsk salt (efter behag)

Skala räkorna och ställ kallt
Värm oljan och tillsätt sambal olek, (ingefära) soja och tomatpure´
Låt puttra i ung 1 minut
ställ att svalna och sila sedan av oljan (som nu har en underbar smak)

Straxt före servering
Skala och skär vitlöken i tunna skivor
Hetta upp oljan och lägg i vitlöksskivorna
Lägg i räkorna när det börjar fräsaom löken och låt räkorna bli varma (var försiktig för räkorna blir lätt sega om de ligger i den varma oljan aningen för länge)
Salta

Om så tycks..trä räkorna två och två på tandpetare.
Ät och njut!!!!!!  ;-)))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar