onsdag 14 december 2011

Ost och skinkkrocketter (passar till ex Peppriga räkor)

24 tapas

150g manchegoost eller ost som du tycker smakar
24 kvistar bladpersilja
24 skivor serranoskinka (eller annan lufttorkad skinka som du gillar)
3/4 dl vetemjöl
2 ägg
1dl ströbröd (gärna ICA ekologiska)
5dl rapsolja till fritering

Skär osten i 24 stavar
Fördela oststavarna med persiljakvistarna på skinkskivorna och rulla ihop
Vänd i mjöl, uppvispat ägg och sist i ströbrödet

Värm oljan i en fritös eller kastrull till 180 grader
Komtrollera oljan med en bit vitt bröd, det skall bli vackert gyllenbrunt på ung 1 minut
Fritera rullarna tills de får fin gyllene färg, ca 1 minut
Låt rinna av på hushållspapper och servera genast

Passar till ex Pepprade räkor eller till spenat och kikärtsröra, eller bara som de är och som ex välkomst tilltugg..... Gott vin eller smakrik öl till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar