4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
4 inlagda rödbetor, eller motsvarande skivade (150 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
4 skivor grovt bröd
2 dl mat yoghurt(mat yoghurt)
100 g fetaost
Skala och hacka löken
Skär rödbetorna i små tärningar
Bryn färsen i smör i en stekpanna under omrörning så det smular sig (ca 5 minuter)
Rör i löken och låt den fräsa med ca 1 minut
Krydda med salt och peppar
Blanda i rödbetorna
Låt sedan allt fräsa i ytterligare ca 1 minut
Rosta bröden och lägg dem på tallrikar
Lägg på färsröran och klicka på yoghurten
Smula över fetaosten
Garnera med peppar och servera med en enkel grönsallad.
(Får jag föreslå en väl kyld Mariestad eller Zeurnerts öl som dryck)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar