torsdag 10 februari 2011

Lindströmsfärs med fetaost

4 portioner

400 g nötfärs
1 gul lök
4 inlagda rödbetor, eller motsvarande skivade (150 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
4 skivor grovt bröd
2 dl mat yoghurt(mat yoghurt)
100 g fetaost

Skala och hacka löken
Skär rödbetorna i små tärningar

Bryn färsen i smör i en stekpanna under omrörning så det smular sig (ca 5 minuter)

Rör i löken och låt den fräsa med ca 1 minut
Krydda med salt och peppar
Blanda i rödbetorna
Låt sedan allt fräsa i ytterligare ca 1 minut

Rosta bröden och lägg dem på tallrikar
Lägg på färsröran och klicka på yoghurten
Smula över fetaosten

Garnera med peppar och servera med en enkel grönsallad.

(Får jag föreslå en väl kyld Mariestad eller Zeurnerts öl som dryck)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar