tisdag 15 februari 2011

Kreolsk gryta

4 portioner

ca 500 g fläskfilé
1 kabanosskorv (ej nödvändig men ger en fin smak till allt)
1 röd paprika
1 msk smör
1 tsk salt
ca 1 krm nymald svartpeppar
½ tsk mejram
3 dl vispgrädde (fet för smakens skull)
14-16 cornichos
½ burk syltlök
½ burk utkärnade svarta oliver(á 300g)

Putsa köttet och skär det i skivor ( ca 1-1,5 cm)
Skär korven i skivor
Bryn korven och filén i smöret tills det fått fin färg (gärna en större stekpanna, eller järngryta)
Tillsätt paprikan och låt det koka med i ung, en minut
Krydda med salt,mejram och peppar
Strö över grädden (ej nödvändigt, men för att få det tjockare)
och häll över grädden
blanda i corinchons, oliver och syltlöken
Låt det stilla koka under lock i ca 10 minuter

Serveras med ex ris och en enkel och trevlig grönsallad (gärna med rädisor och tomat i )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar