torsdag 10 februari 2011

Kok i Hop ?????? ;-))) -norrländsk rotfruktssoppgryta med fläsk

4 portioner


4-5 potatisar (gärna fast sort)
1 klyfta kålrot (ca 300 g)
3 morötter
1 purjolök
ca 500 g rimmat bogfläsk i skivor
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
10 hela kryddpepparkorn

Skala och ansa rotfrukterna
Skär de i 3 cm stora bitar
Bryn fläskskivorna ca 2 minuter på varje sida
Lägg rot och grönsaksbitarna tillsammans med fläsket i en gryta
Häll på skyn som bildades under stekningen samt vattnet och buljongtärningarna
Tillsätt kryddpepparkornen och låt grytan koka under lock ca 20 minuter 

Serveras gärna tillsammans med grovt knäckebröd med salt smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar