fredag 4 februari 2011

Färs med kidneybönor

3-5 portioner

1 hackad gul lök
smör till stekning
400-500 g blandfärs
salt, peppar
1 paprika i mindre bitar(gärna orange eller gul)
2-3 mindre morötter i bitar (typ slattar)
500 g krossade tomater
400 g röda kidneybönor
ca ½ tsk chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
ev kryddgrönt

Fräs löken mjuk i smör, tillsätt färsen och stek den smulig.
Salta och peppra
Blanda i paprikan och morötterna och låt dem steka med några minuter

Rör ner de krossade tomaterna och låt allt puttra samman i ca 5 minuter
Blanda i de väl sköljda bönorna och smaka av med resterande kryddor till en mustig smak
Strö över ev, kryddgrönt

Serveras med ex, pasta eller kokt potatis eller något passande, serveras med en enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar