4 portioner
Ca 600 g kummelfile´ alt, torskfile´
½ fiskbuljong tärning
1 tsk salt
Till såsen
1 gul lök
1 morot
1 msk tomatpure´
1 msk konc hummerfond
½ fiskbuljongtärning
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1½ msk majsstärkelse+2msk vatten
salt och vitpeppar
Rulla i hop med det som varit skinnsidan inåt
Lägg rukllarna tätt i en kastrull och slå på vatten så det precis täcker
Smula över en halv fiskbuljongtärning och en nypa salt
Sjud fisken i två minuter under lock och låt den dra i en minut
i vätskan vid sidan av den heta plattan
Fräs hackad lök,morot och tomatpure´med smör i en kastrull
Tillsätt en halv fiskbuljongtärning, hummerfond, grädde, vatten och vitvinsvinäger
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten
Sjud såsen i 5 minuter, sila, salta och peppra
Låt fisken rinna av på hålslev innan den läggs upp och såsen fördelas över
Servera med Kokt potatis, varma grönsaker (gärna ärtor; sparris) och citron.
En ljust öl typ lager, eller ett lätt vitt vin går utmärkt till. Serveras väl kylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar