tisdag 22 mars 2011

Kokt kummel/torsk med hummersås

4  portioner

Ca 600 g kummelfile´ alt, torskfile´
½ fiskbuljong tärning
1 tsk salt

Till såsen

1 gul lök
1 morot
1 msk tomatpure´
1 msk konc hummerfond
½ fiskbuljongtärning
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1½ msk majsstärkelse+2msk vatten
salt och vitpeppar

Rulla i hop med det som varit skinnsidan inåt
Lägg rukllarna tätt i en kastrull och slå på vatten så det precis täcker

Smula över en halv fiskbuljongtärning och en nypa salt

Sjud fisken i två minuter under lock och låt  den dra i en minut
i vätskan vid sidan av den heta plattan

Fräs hackad lök,morot och tomatpure´med smör i en kastrull
Tillsätt en halv fiskbuljongtärning, hummerfond, grädde, vatten och vitvinsvinäger

Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten
Sjud såsen i 5 minuter, sila, salta och peppra


Låt fisken rinna av på hålslev innan den läggs upp och såsen fördelas över

Servera med Kokt potatis, varma grönsaker (gärna ärtor; sparris) och citron.

En ljust öl typ lager, eller ett lätt vitt vin går utmärkt till. Serveras väl kylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar