tisdag 15 mars 2011

Halstrad kassler med spenat, kikärtor och grillad paprika

4 portioner

500 g strimlad kassler
4 tsk olivolja
150 g färsk spenat
1 st hackad vitlöksklyfta
400 g sköljda avrunna kikärtor
200 g grillade avrunna paprikor, konserverade (går utmärkt att steka rensade urkärnade och delad i 4:e delar i stekpanna utan fett, bara så de blir lätt mörka och mjuka, ger en sötaktig smak, gäller färska röda paprikor)
2 krm salt ev peppar

Stek kasslern i hälften av oljan i en stekpanna.
Ta upp på fat och håll varmt
Fräs spenaten och vitlöken i resten av oljan
Lägg i kikärtorna, paprikan och kasslern i resten av oljan och låt allt bli genom varmt
Smaka av med salt o ch ev peppar.

Serveras med potatis, pasta, ris eller annat som kan passa.
Kall god ÖL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar