torsdag 3 mars 2011

Jambalaya

4 portioner

2 msk olivolja
1 kyckling styckad i portionsbitar
100 g stark chorizo, skivad 
2 selleristjälkar, skivade
2 hackade paprikor 
1 hackad rödlök
1 vitlöksklyfta
(1 msk hackad ingefära)
1 msk chilipulver(styrka efter smak)
salt och peppar
2 dl ris (basmatiris)
5-6 dl kycklingbuljong
8 scampi eller 16 räkor.

Hetta upp oljan i en panna/kastrull (gärna gjutjärnspanna)
Bryn först kycklingbitarna och sedan chorizon i 2-3 minuter
Ta upp och låt rinna av på papper.

Stek selleri och paprikan i 2-3 minuter och ta upp. 
Krydda med salt och peppar

Rör i riset och fräs i någon minut.
Häll på buljong så det täcker
Låt koka upp.

Sänk värmen

Tillsätt nu kycklingen och chorizon
Låt sjuda under lock i 20-25 minuter
Rör om då och då

Stek räkorna som hastigast (blir sega om de steks för länge) och toppa med de stekta grönsakerna.

Rekommenderar gärna ett kraftigt vin, eller väl kylt mörkt öl. Då smakerna kan bli ganska så kraftiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar