onsdag 30 november 2011

Coq au vin. ( Tupp i vin)

4 portioner.

2 morötter.
12 schalottenlökar.
ca 200 gram champinjoner.
ca 500 gram kycklinglår
ca 150 gram bacon.
1 påse rödvinssås.
7,5 dl vatten.
2 tsk Touch of Taste Kycklingfond. (går att ersättas med 7,5 dl kycklingbuljong i stället för vattnet.)
2 lagerblad. 
persilja.
2 dl ris.

Fräs slattade morötter tillsammans med klyftade champinjoner och den hackade löken.
Krydda och bryn kycklingen och bacon.
Lägg över i grytan med grönsakerna.
Rör ut påsen med rödvinssåsen i vattnet (eller buljongen)
Slå över i grytan tillsammans med kycklingfonden och lagerblad.
Låt grytan koka (sjuda) i 15-20 minuter.
Klipp över lite persilja innan servering.
Servera med nykokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar