fredag 8 april 2011

Heta räkor..och bönor.

4 portioner.

1 kg räkor med skal.
2 vitlöksklyftor.
1 liten röd chili.(ex, spansk peppar)
1 msk olivolja.

Tomatröra.
1 gul lök
1 tsk olivolja
1 burk krossade tomater (400g)
1 dl torrt vitt vin
1 tsk oregano
1 tsk salt
(1tsk socker)
1 krm nymald svartpeppar
1 burk/tetra röda kidneybönor


Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.

Tomatröra.
Skala och finhacka den gula löken. Fräs den sedan i oljan
Tillsätt tomater, vin, oregano, salt, (socker) och peppar.
Koka på svag värme under lock i ca 30 minuter.
Spola bönorna i ett durkslag under i kallt vatten, blanda sedan ner dem i tomatröran, rör om och vär sedan i ca 2 minuter. Tillsätt sedan räkorna och fräs i ca 1 minut
VAR FÖRSIKTIG MED VÄRMEN PÅ RÄKORNA,de blir lätt sega av värme.
 Fördela tomatröran på tallrikar och portionera ut räkorna.

Serveras gärna med bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar